lauantai 7. maaliskuuta 2009

Houkutus: Bellan lapaset

Noin kuukausi sitten kaverini iski käteeni kirjan, jonka kannessa luki "Twilight", ja käski lukea sen. Odotin jotain oikein teinimäistä hömppää, kyseessä kun oli vampyyripojan ja ihmistytön rakkaustarina. Noh... olihan kansien välissä sitä hömppää ja romantiikkaa, mutta sieltä löytyi myös pahasti koukuttava tarina. Kun sain kirjan luettua, etsin heti käsiini sarjan kolme muuta kirjaa, vaikka se tarkoittikin käymistä lähemmäs kymmenessä kirjakaupassa ("Lopussa! Lisää helmikuun loppupuolella!") ja lopulta jouduin tilaamaan sarjan neljännen osan Englannista asti.

Leffankin kävin katsomassa, enkä muuten ole nähnyt elokuvaa jossa olisi niin paljon kauniita poikia/miehiä sen jälkeen kun joskus 90-luvun puolivälissä kävin katsomassa Veren vangit (siinäkin vampyyreita). Miesten lisäksi huomasin leffasta myös päähenkilön, Bellan, lapaset... kuten moni muukin tuntuu tehneen. Subliminal Rabbit oli kirjoitellut kyseisiin lapasiin näppärän ohjeen... ja ei muuta kuin puikot heilumaan.Lankana Isoveli, kulutus noin 150 g, puikot 5 + 5,5 mm. Ohje oli kyllä ihan selkeä, mutta en kyllä oikein pidä siitä että ohjeita joutuu lukemaan koko ajan. Lapasohjeessa oli siis 82 riviä (paitsi että minä tein vielä 8 lisää), ja jokainen rivi oli erikseen kirjoitettu ohjeeseen. Siis tähän tyyliin:
Rows 1-6: [p1, k1] x12, p1, k12, [p1, k1] x3
Row 7: [p1, k1] x12, p1, 6-st LC, 6-st RC, [p1, k1] x3
Row 8: [p1, k1] x12, p1, k12, [p1, k1] x3
Row 9: [p1, k1] x11, p1, p2tog, k12, p2tog, [p1, k1] x2
Rows 10-14: [p1, k1] x11, p2, k12, p1, [p1, k1] x2
Pitkän päälle tuo alkoi käydä hermoille, kun koko ajan sai olla lukemassa ja merkkaamassa että missä mennään. Kaikki kunnia suomalaiselle tavalle käyttää kaavioita.

Niin, ja lopuksi vielä mainos. Kaikki 18 vuotta täyttäneet Twilight/Houkutus-fanit voivat nyt suunnata selaimensa osoitteeseen http://www.twi.fi. Sivuilta löytyy m.m. pieni, mutta oikein mukava foorumi, jonne kaikki ovat tervetulleita :)

5 kommenttia:

puppana kirjoitti...

(Poistin ton edellisen viestin)Ihanat lapaset!Mä tykkään tollasista pitkistä "balleriina" lapasista.

Sini kirjoitti...

Eikös noi oo kokolailla samat ku Ullan Peuransarvi-lapaset? Siellä ois muistaakseni nimittäin kaavion kera tuo :).

Satu H kirjoitti...

ihanan pehmosen näköset ja pitkät! :)

pumpula kirjoitti...

Hei. Mietin, että voisitko kääntää tuon ohjeen suomeksi? En saanut ihan selville mikä lyhenne vastaa mitäkin silmukkaa.
Kiitos paljon jos tämän viitsit tehdä:)

Linnéa kirjoitti...

puppana: Ai balleriinalapasiksiko niitä sanotaan? En ole kuullutkaan. Opinpa uuden sanan :)

Sini: Onhan niissä kuvioissa samaa, noissa taitaa vaan olla vähän korkeammat kerrokset, jos oikein tulkitsin... Peuransarvilapasetkin on muuten tekolistalla...

Satu: Noh, ne on Isoveikkaa, niin ei kamalan pehmeät, vaikka pehmenivät kyllä vähän kun höyrytin. Tuo pituus on just kiva, kun tykkään pitää sellaisia vajaamittaisia hihoja. Nyt haaveilen valkoisista tai mustista sormikkaista, jotka olisi vielä pidemmät... :)

Pumpula: Mulla ei ole lupaa ohjeen suomentamiseen, eikä oikein aikaakaan. K=oikea silmukka, p=nurja, k2tog= neulo 2 yhteen. Muut hienoudet on yleensä aina selitetty ohjeen alussa :)

Related Posts with Thumbnails