torstai 12. maaliskuuta 2009

"Viiden" tunnin vauvanpusero

Mitä tehdä, kun yhtäkkiä tajuat, että seuraavana päivänä olisi tarkoitus nähdä kaveri ja kaverin uusi vauva, eikä vauvalle ole minkäänlaista neulottua lahjaa? Noh, Ravelry pelastaa. Sieltä kun kaivaa esiin ohjeen, joka väittää olevansa Viiden tunnin vauvannuttu, niin päivä on pelastettu.

Ongelmia tuotti hieman se, että ohjeen lanka oli niin kovin paksua, että vauvanpehmoisena ei sellaista minun kaapistani löytynyt. Ohjessa ei ollut mittojakaan, ja kooksi oli merkitty vain 3-6 kk. Tiheyttäkään ei mainittu. Ensimmäinen kokeilu Woolilla sai aikaiseksi nukelle sopivan takin, joka vielä odottelee viimeistelyä. Toinen kokeilu, Janne-langalla, sai jo vähän paremman lopputuloksen. Mutta kun sopivaa vauvaa ei ollut paikalla, piti vain toivoa parasta.

Kunnon kuvaa en ennättänyt napata, sillä kotoa lähtiessä puserosta puuttui nappi ja viimeinen langanpää oli päättelemättä. Onneksi kaverilla oli kamera mukana kahvilassa, niin saatiin sentään jonkinlainen kuva. Väri on luonnossa sellainen luonnollinen ja vaalea beige, napissa taas on vähän viininpunaista.

Aikaa kun kului vähän enemmän kuin luvatut viisi tuntia. Realistisempi arvio olisi ehkä 8-10 tuntia. Mallin luoja saattaa tietysti olla erittäin nopeasorminen. Alkuperäisessä ohjeessa hihat neulottiin tasona ja saumat ommeltiin käsin, mutta minä tein hihatkin pyörönä, mikä luultavasti vähän nopeutti prosessia. Neulominen = kivaa. Käsin ompeleminen = ihan kamalaa. Mallia oli mukava ja helppo neuloa, ja onhan tuo takki aika söpö. Luulen että tuosta saisi pienillä muutoksilla muokattu vaikka minkälaista neuletta.

Ai niin, se kokoasia. Villatakki osoittautui juuri sopivaksi kaksi kuukautta vanhalle pikkuiselle. Kovin pitkään se ei siis käytössä ehdi olla, mutta onpa ainakin tähän säähän juuri sopiva.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viiden tunnin nuttu... aika nopeaa, mutta suomalaisethan ovat maailman nopein kansa... Suloisen näköinen nuttu - kaverisi vauvoineen on varmasti tyytyväinen siitä, että heillä on sinut:)

makepeace75 kirjoitti...

Söpö pikku nuttunen. :o)

Satu H kirjoitti...

nätti nuttu! :)

puppana kirjoitti...

Ihana pikku nuttu!

Linnéa kirjoitti...

marke: Siis "viiden" tunnin nuttu. Saapi olla melkoinen pikaneuloja, jos tuon viidessä tunnissa neuloo. Minä en siihen vielä kykene... :)

Makepeace, Satu H, puppana: Kiitoksia :)

Annikki kirjoitti...

Mainon näköinen nuttu! Itse olin niin reipas, että ensimmäistä kertaa ala-asteen kauhujen jälkeen tartuin puikkoihin ja kas kummaa, osasin tehdä langasta pienen pienet sukat, kantalaput ja kaikki! Ehkä sitä voisi vielä tuommoisen jonkun nutunkin vääntää, kun kerta ei ollut ihan kamalaa... (vaikka nimettömässä ja keskisormessa ei ole vieläkään tuntoa)

Tintin kirjoitti...

Hih! Mulla oli ihan sama ongelma pääsiäisenä. Siitä tuli sitten yhden yön nuttu ;-)
http://tintinluomukset.blogspot.com/2009/04/yhden-yon-nuttu.html

Related Posts with Thumbnails