tiistai 3. toukokuuta 2011

Risukorin tekoohjeet

Tämänvuoden viimeisetkin risutyöt on tehty. Monet ystävät ovat kyselleet ohjetta ja sen vuoksi päätin laittaa ne tänne. Tämä ohje ei ole ainut oikea tapa tehdä koreja, vaan niitä voi tehdä monella eri tavalla, mutta näin minä olen ne tehnyt.

Ensinnäkin pitää saada paljon risuja, mieluiten riippakoivun oksia. Pohjana on muutaman sentin paksuinen puukiekko johon naulataan nauloja, on hyvä että naulan kanta on leveä. Parhaiten saa naulattua kun pitää puukiekkoa polvien välissä.


Rautalangasta leikataan määrämittaisia pätkiä, jotka kieputetaan kaksinkertaisena naulan ympärille ja naula naulataan loppuun asti, näin jatketaan siihen asti kun kaikiin nauloihin on langat. Otetaan oksia jotka laitetaan rautalankojen väliin ja rautalangalla sidotaan oksat kiinni. Sen jälkeen voi miettiä haluaako suorat reunat tai kaartuvat. Suoria seiniä tehtäessä risuja laitetaan aina kerrokset päällekäin ja jos haluaa kaartuvamman pohjan niin viereen.


Tästä korista halusin tehdä leveäreunaisen. Työtä jatketaan niin pitkään kun haluaa tai rautalankaa riittäää.


Lopuksi kieputin ylimääräiset rautalangat reunoihin ja leikkasin ylimääräiset oksat pois. Oksat voi myös jättään hapsottamaan tai koriin voi käyttää vaikka pajunoksia tai sitten näin myös korin johon oli laitettu väliin kasettinauhaa. Ihan kivoja ideoita.


Tässä valmis kori komeilee kriikunapuussa. Ennen kukkien istuttamista laitan muovin sisäpuolelle, pitää vaan muista laittaa muutama reikä muoviin, ettei vesi jää ruukun pohjalle.


Tässä vielä viimeinen lintu. Minun piti tehdä siitä kukko joka seisoisi meidän pihalla, mutta vaikka kuinka väänsin niin kukkoa ei siittä tullut, pitää sitten ensi vuonna yrittää uudestaan.

1 kommenttia:

Linnéa kirjoitti...

Onpas vaikeannäköistä.

Related Posts with Thumbnails