perjantai 21. marraskuuta 2008

Ajan havinaa, osa IV

Ravelryn Finnish Knitters -foorumilla kiertää aihe, jossa muistellaan lapsuuden neuleihanuuksia ja -kamaluuksia. Kamaluuksia en muista ollenkaan, mutta ihanuuksia sitä enemmän. Sekä mummu että famu olivat innokkaita neuleihmisiä, ja meillä olikin siskon kanssa aina lämmintä päällepantavaa. Äiti taas oli näppärä ompelija, joten hänen ompelukoneestaan syntyi vaikka mitä kivaa.

Kaivelin nyt valokuviani ja löysin muutaman skannatun kuvan jossa näkyy noita lapsuusaikaisia neuleihanuuksia. Suuresta suosikistani, sinisestä neulemekosta jonka helmassa oli viininpunainen leveä raita, jossa oli valkoisia kukkakuvioita, en valitettavasti löytänyt. Se vasta oli kiva mekko.

Tässä minä ja sisko ihan pieninä, samanlaisissa neulemekoissa. En ollenkaan tiedä kenen tekemiä nuo neulemekot ovat, olisivatkohan mummun? Viffala saattaa muistaa. Ai niin, tuossa kuvassa muuten näkyvät kaikki tämän blogin kirjoittajat, vasemmalta oikealle: Linnéa, Elis ja Viffalan käsi.

Tässä pari vuotta myöhemmin, samanlaisisa villatakeissa. Näyttääkö malli tutulta? Sehän on pyörinyt Novitan ja Suuren käsityölehden sivuilla aika monta kertaa viime vuosina. Malli taitaa kestää aikaa hyvin. Viffalalla oli muuten samanlainen villapaita, meille tytöillä taas nuo villatakit ja vielä pipot samaa sarjaa. Olikohan ehkä lapasetkin?

Nuo villatakit ovat niin söpöjä, että tekisi melkein mieli neuloa itselleni samanlainen. Villapaitaa yritinkin neuloa joskus 90-luvun loppupuolella, mutta käyttämälläni Suuren käsityölehden ohjeella tuli niin iso villapaita että sitä olisi voinut käyttää telttana, joten purkuun meni. Ehkäpä osaisin nykyään sovitella ja mittailla ohjetta vähän paremmin. Katsotaan.

Vielä kolmas kuva, jossa minulla 0n marjapuuronvärinen neulemekko ja siskolla valkoinen ihanuus. Muistelen että pidin tuon mekon prinsessamaisesta ulkonäöstä, mutta se oli epämukavan tiukka miehustasta, ja ekäpä siksi en tuossa kuvassa näytä ihan yhtä iloiselta kuin sisko.

1 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

ihania nostalgiakuvia! :)

Related Posts with Thumbnails