perjantai 1. toukokuuta 2009

Linnean kirjahyllystä: Big Girl Knits

Elokuussa tilaamani Big Girl Knits saapui vihdoinkin noin kuukausi sitten, mutta enpä ole muistanut esitellä sitä täällä. Pelkäsin jo jääväni ilman koko kirjaa, kun Amazon yhtenään siirteli kirjan toimituspäivämäärää. Tällä kertaa vanha sanonta siitä, että hyvää kannattaa odottaa, piti paikkansa.

Viime vuoden puolella esittelin ja arvostelinkin jo sarjan toisen osan, More Big Girl Knitsin. Tämä ensimmäinen kirja on aika lailla samanlainen, mutta jotenkin hieman kotikutoisemman oloinen. Sanotaanpa kuitenkin heti alkuun että tämä on ehdottomasti viiden tähden kirja, ja tulee luultavasti olemaan yksi niitä kirjoja, joita käytetään ja luetaan uudestaan ja uudestaan.

Täytyy myöntää että odotukseni tämän kirjan suhteen olivat korkealla. Pidin niin kovasti tuosta More Big Girl Knitsistä, että selasin hyvissä ajoin ja useaan kertaan Ravelrystä että mitä kivaa täältä löytyykään. Suosikkilistalleni pääsivät jo ennen kirjan saamista sellaiset mallit kuin Bombshell (Ravelry), Cherry Bomb (Ravelry) ja Mimosa (Ravelry). Siksi petyinkin kun sain kirjan käsiini. Tässäkö se olikin?

Kesti hetken aikaa ennen kuin tajusin että vika ei ollut kirjan ohjeissa, vaan kuvissa. Kirjan kuvat ovat jotenkin kovin amatöörimäisiä verrattuna kakkososan kuviin. Esim. Bombshellin suhteen on käynyt sellainen moka, että pusero on kuvattu nurin päin!

Jostain luin että valokuvaaja ei osannut erittaa puseron oikeaa ja nurjaa puolta. Jotenkin aika uskomaton juttu, varsinkin kun esim. puseron kaula-aukosta näkee että kyseessä on nurja puoli. Tuota on sitten yritetty paikkailla kirjoittamalla kirjaan että puseroa voi pitää oikein tai nurinpäin, oman maun mukaan. Todella harmi... pusero on nimittäin todella kaunis, mutta kirjan kuvissa se ei pääse oikeuksiinsa.

Noh, onneksi Ravelrystä näkee lisää kuvia, jossa neuleet pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Ja kun hetken olin selannut kirjaa, niin alkoivat kuvienkin neuleet miellyttää silmää.Muuten kirja sisältää myös kaikenlaista hyödyllistä tietoa esim. siitä millaisia lankoja ja malleja kannattaa suosia, ja siitä miten valitaan neuleeseen oikea koko juuri omille mitoille, siis osittain samaa juttua kuin More Big Girl Knitsissä. Rintalaskosten tekeminen lyhennetyillä kerroksilla selitetään juurta jaksain. Osassa ohjeista on myös modauksia erilaisille vartalotyypeille, lankamääriä myöten. Esimerkiksi ohjeessa saattaa lukea että suoravartaloiset tarvitsevat kokoon XXL yhteensä 10 kerää lankaa, mutta pepukkaat tai mahakkaat 11 kerää.

Aivan kuten toisessakin kirjassa, kaikissa malleissa on kerrottu sopiiko kyseinen malli erityisen hyvin mahakkaille, pepukkaille vai rintaville naisille. Myös vaikeustaso kerrotaan. Ohjeet ovat ainakin näin yhden testatun ohjeen perusteella hyvin ja selkeästi kirjoitettuja, ja helposti seurattavissa vaikka ei olisikaan neulonut englanniksi kovin montaa kertaa.

Olen siis aivan koukussa tähän kirjaan, ja oletettavasti tässäkin blogissa tullaan näkemään näitä neuleita enemmänkin. Mimosa on jo puikoilla...

0 kommenttia:

Related Posts with Thumbnails