perjantai 26. joulukuuta 2008

Joululahjoja: Ronija-myssy

Joululahjat on jaettu, ja nyt voikin pikkuhiljaa alkaa lisäilemään näitä salaisuuksia blogiin. Ihan kaikista en valitettavasti ennättänyt nappaamaan kuvaa, mutta toivotaan että lahjojen vastaanottajat jaksavat kuvata ja lähettää kuvia tännepäin, että saadaan kaikki arkistoitua.

Ensimmäisenä kaverille lahjaksi lähtenyt pipo, jonka nimeksi tuli Ronija-myssy.

Tämä myssy sai alkunsa siten, että istuin junassa parin kaverin kanssa, huivia neuloen. Yhtäkkiä yksi kavereistani, Ronija, sanoo: "Minä haluan kukkapipon. Siinä voisi olla vaikka tuollaista kuviota kuin tuossa huivissa jota neulot. Ja se voisi olla musta. Ja siinä voisi olla sivussa sellaisia isoja kukkia."

Noh, eipä sitten muuta kuin myssyä kehittelemään... Myssy on neulottu mustasta Isoveli-langasta, 84:llä silmukalla. Pintakuvio ei niin paljon tuossa mustassa näy, mutta livenä enemmän. Kyseessä on perinteinen feather and fan -kuvio. Neule venyy aika reilusti tarvittaessa, niin myssy sopii niin isoon kuin pieneenkin päähän. Kukat on tehty ohjeella joka oli jossakin Novita-lehdessä vuosia sitten, ja ne on kiinnitetty hakaneuloilla.

Vastaanottaja vaikutti ihan tyytyväiseltä myssyyn ja ehti jo ohjettakin kyselemään. Pitää kuitenkin vähän vielä kehitellä sitä, en tiedä miten saisin kavennukset tehtyä kivasti.

3 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

kiva myssy! :)

Ronija kirjoitti...

Minä rakastan tätä hattua. Minulla ei ihan oikeasti ole ollut mitään näin kaunista koskaan päässäni. Olisitpa ollut näkemässä kun tämän paketista löysin.

Kaikki, jotka ovat hattuni nähneet, ovat siihen rakastuneet. Sisko on koettanut sen jo kaapata parikin kertaa.

Lori in Michigan kirjoitti...

How lovely! My 11 year old daughter loves girly hats!
Is there an english translation of this pattern available?
Thank you - and keep up the beautiful work!

Related Posts with Thumbnails