perjantai 27. huhtikuuta 2012

Saippua alusia VHS nauhoista

Nuorin tyttäreni on innostunut tekemään saippuaa. Sanoi kuulleensa, että VHS-nauhoista saisi virkattua hyvän alustan. Ei auttanut muuta kuin ottaa esille vanhat kasetit ja alkaa virkkaamaan. Hui kauhistus kuinka hankalaa oli virkata, nauha ei liukunut ollenkaan. Sormet mustina jatkoin virkkaamista eikä kestänyt kauankaan kun piti jo lopettaa niin raskasta se oli.


Sain kuitenkin aikaseksi jonkinlaisen kyhäelmän. En ollut siihen tyytyväinen vaan virkkasin toisen hiukan suuremman ja laitoin siihen vielä nirkkoreunan. Kuvassa siinä sisällä on marmorisaippua joka tuoksuu ihanasti suklaalta.


Virkkaamisen jälkeen kokeilin neulomista. Se ei ollut yhtään sen helpompaa. Neuloin yhdellätoista silmukalla suoraa neuletta pienen pätkän ja päättelin, sitten ompelin pohjalta kiinni ja käänsin reunan ulospäin. Saippua on suolasaippua, joka kylläkin on väriltään ihanan lila.Alimmaisena on vielä yksi virkattu alusta joka ei tullut yhtään sen paremmaksi kuin muutkaan alustat. Sisällä siinä on vaaleankeltainen oliivisaippua.Jos olet innostunut katsomaan kuinka näitä saippuoita on tehty käypä kurkistamaan Kotikemistin pieneen pajaan.

Minulla on vielä muutama idea joita voisi kokeilla, jos saisi kauniinpia  saippua-alusia tehtyä VHS-nauhasta.

3 kommenttia:

Pieni leipurityttö kirjoitti...

Tää on ihana blogi! Liityn lukijaks :)

Leivontablogini: pienileipuritytto.blogspot.com

Viffala kirjoitti...

Kävin katsomassa sinun blogejasi olet kyllä taitava tyttö. En olisi saman ikäisenä pystynyt samanlaisiin saavutuksiin. Leivontablogisi on niin herkullinen etten tiedä uskallanko viipyä siellä kaua:)

Viffala kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Related Posts with Thumbnails