keskiviikko 17. elokuuta 2011

Helmikoruja

Lisää neulottuja helmikoruja. Kaapit täyttyvät mitä erilaisista "tilpehööreistä". Mitäköhän minä näillä kaikilla oikein teen. Varmaakin pidän niitä muutaman vuoden kaapissa ja sitten puran ne ja teen jotakin uutta. Voisi kyllä kokeilla pitää noita kaulassa kun menen kauppaan.


Oikeastaan näihinkin voisi yhdistää kännykkäkotelon. Tuo helminauha jossa on vain vähän helmiä on oikeastaa aika kiva. Se on kevyt ja sen pituutta voi säädellä.


Tässä lähikuva helmistä. Reunimmaisissa helmissä on käytetty Aarikan helmiä ja keskimmäisessä on ihan tavallisia puuhelmiä.

Nyt kaikki neulomaan putkiloita ja tekemään helmiä. Jos en ole vielä kertonut kuinka niitä tehdään tässä ohje.
Pienempiin helmiin luodaan viisi silmukkaa sukkapuikolle. Neulo ympyrää siten, että kun olet neulonut kierroksen älä käännä puikkoa vaan vaihda puikko oikeaan käteen ja ala neulomaan siitä reunasta jossa ei ole lankaa. Lanka kiertyy puikon takaa ensimmäisen silmukan kohdalle. Näin jatkat niin kauan kuin haluat. Muista, että kun pujotat helmet putkilon sisälle se vie pituutta pois valmiista helminauhasta. Eli neulo putkilosta pitempi kuin haluamasi helmen pituus on. Kun putkilo on valmis pujota helmet sisälle ja ompele tiiviisti helmien välistä ja sen jälkeen pujota neula seuraavan helmen läpi. Viimeisellä helmellä kiinnität helminauhan yhteen.
1 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Kauniita helminauhoja. Ja kiva idea tuossa edellisessä postauksessa yhdistää helmiin kännykkäpussukka.

Related Posts with Thumbnails