perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kesä 2010

Kevät alkoi auringonpaisteessa ja herätti koko luonnon. Luumupuu kukki vain muutaman päivän mutta onneksi hyönteiset ehtivät mukaan leikkiin. Siivotessani huvimajaa kuulin mehiläisten surraavan puussa.Seuraavaksi meillä kukki vuorenkilvet runsaslukuisena mutta valitettavasti minulla ei ole niistä kuvaa. Sammalleimut aukenivat kesäkuunpuolivälissä.



Takapihalla on pieni allas jonka ympärillä kasvaa kahta erilaista kuunliljaa, sammalleimua, kivikkokasvaja, neitoangervoa, erilaisia yrttejä ja kesäkukkia. Altaaseen suihkuttaa vettä tyttö jonka sylissä on lintu ja toisellapuolella joutsen joka on kuvassa piiloutunut kuunliljojen taakse.



Luumupuu kaikessa komeudessaan. Tällä luumupuulla on kiva tarina. Sain naapurin mieheltä pienen kymmenensenttimetriä pitkän oksan jonka istutin maahan . Siinä se nökötti ainakin kolme vuota eikä kasvanut yhtään, mies jo uhkasi ajaa ruohonleikurilla yli. Sanoin hänelle, että jos sen teet niin avioero tulee. No, niin sitten eräänä päivänä kävi että luumupuu joutui ruohonleikkurin hampaisiin. Kyllä mies sai hyytiä, mutta ei nyt ihan eroa tullut. Viikkoa myöhemmin huomasin luumupuun riehaantuneen kasvamaan, siitä tuli suuri pensas. Joka vuosi olen leikellyt sitä pienemmäksi mutta luulen sen vaan tykännen siitä. Luumuja on joka vuosi tullut runsaasti niin omiksi kuin muidenkin tarpeeksi.

Näin hienona se kukki tänä vuonna.

0 kommenttia:

Related Posts with Thumbnails