maanantai 14. syyskuuta 2009

Puron lumoissa

Nyt se on vihdoinkin valmis, nimittäin Puro-poncho. En ikinä muista, että ponchossa on oikeastaan yhtä paljon neulottavaa kuin villapaidassa, ja joka kerta tuo ikävä totuus iskee vasten kasvoja. Tätä ponchoa tulikin tahkottua viisi viikkoa, jos Ravelry-kirjanpitoon on uskomista. Ja miksipä ei olisi.

Anu Harkin suunnittelema poncho, Suuri käsityölehti 8/2009 (Ravelry-linkki). Puron värejä Kanervikko ja Ruska, yhteensä noin 600 g. Jossain vaiheessa sekosin laskuissa ja langanmenekki meni siksi arvioksi. Kumpaakin lankaa jäi puolisen kerää, mutta en tiedä ollenkaan oliko minulla Ruskaa oikea määrä. Kanervikon laskeminen ei auttanut, sitä kun olen hamstrannut kaapin täyteen. Ihana väri.

Poncho on todella pehmeä ja lämmin, eikä kutita ollenkaan, vaikka olen herkkäihoinen. Nyt pidetään peukkuja, että lanka ei ole kovaa nyppääntymään.

Valokuvaaja yritti heti omia ponchon! Yritimme kuvata ponchoa myös Viffalan päällä, mutta ongelmaksi muodostui taustalla näkyvä luumupuu, tai siis sen ihanat luumut. Melkein jokaisessa kuvassa luumu oli joko suussa tai menossa suuhun, ja ilmeet sen mukaisia. Omat puutarhan herkut... <3

6 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Ihana poncho!

makepeace75 kirjoitti...

Herkullinen poncho. :o)

Marita kirjoitti...

Ihana!

Kisumumma kirjoitti...

Voi, miten kaunis, todella ihana lanka tuo Puro. Arvokas poncho.

Satu H kirjoitti...

ihana!!! passaa yhtä hyvin teille molemmille! :)

ljooni kirjoitti...

Tein kanssa saman ponchon. Näyttäisi siullakin tulleen ainakin vähän lyhyempi kuin lehden kuva antoi ymmärtää. Toivoisin näin jälkikäteen, että olisin tehnyt sen mallitilkun ja lisännyt silmukoiden määrää, kun ponchon reuna jäi aika reilusti ranteesta, jos kaulus on rennosti, kuten lehden kuvassa.

Kumma kyllä olen aina luullut olevani hiiiiidas kutomaan, mutta miulla valmistui tuo alle kahden viikon. Kymmenen vuoden väärin ymmärrys on nyt sit kai kumottu :D

Related Posts with Thumbnails