sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Viikonlopun tuotoksia

Viikonlopun käsityöt olivat enimmäkseen päättelyä. *huokaus* Onneksi mukaan mahtui muutakin. Viikonloppuna valmistuneet tekeleet:


Ylimpänä Yhteishyvän sivuilta löytyvä vauvan ruusupeitto, lankana Wool ja Nalle (liilat kukat). Virkkasin tuon ainakin vuosi sitten, mutta sain vasta tänään pääteltyä. Siinä menikin melkein kolme tuntia. Tuota oli ihana virkata, mutta lopputulos on ehkä hieman liian kukallinen minun makuuni. Ehkäpä tuo peitto lähtee jonkun kaverin vauvan elämää söpöyttämään. Mutta on se kyllä ihan supersöpö peitto...

Alimmaisena kaksinkertaisesta Nallesta neulottu vauvan peitto, jonka mallin nappasin Debbie Stollerin Stitch 'n Bitch: Neulojan käsikirjasta. Tämäkin peitto oli odotellut kaapissa vuoden verran, että vihdoinkin jaksaisin päätellä sen. Tähän peittoon en ole oikein tyytyväinen - se on liian karhea ja neulejälki on paikoittain epätasaista. Malli on kiva, mutta jos joskus teen toisen, niin teen sen pehmeämmästä langasta ja mielellään pätkävärjätystä, niin että pintaan tulee vähän enemmän eloa.

Molemmat sukkaparit ovat Novitan lehdistä. Vihreät pitsisukat ovat menossa kaverin tyttärelle, siniset oli tarkoitettu sairaalaviemisiksi miehen uudelle veljenpojalle, mutta en saanut niitä ajoissa valmiiksi. Pitää viedä ne myöhemmin... mikä tahansa tekosyy nähdä vauvaa kelpaa minulle. Kyseinen perhe kärsii kroonisesta sukkavajauksesta, joten sukat ovat aina tervetullut lahja ;) Pitäisi varmaan neuloa sukat myös tuoreelle isoveljelle... vaikkapa hurjat pääkallosukat. Vihreiden sukkien pitsineuletta oli hauskaa tehdä, helppoa mutta kaunista. Teen varmaan toisetkin, jos kaverit innostuvat tekemään tyttäriä.

Seuraavaksi vuoroaan odottaa pesukoneessa huovutettu laukku, johon pitää kirjailla kuvioita ja sitten kahvat pitää vielä ommella siihen kiinni. Täytyy kyllä sanoa että en ollenkaan pitänyt Huopasesta. Pesukoneessa laukkun huopui epämääräiseksi mytyksi, jota sai kiskoa oikein olan takaa, että siitä sai muotoiltua jotain etäisesti laukkua muistuttavaa. Huopanen tuntui oikein imaisevat kaikenlaista roskaa itseensä, ja pinnasta tuli muutenkin muhkurainen ja epämääräinen, vaikka alkuperäinen neule oli tasaista. Pitää vielä yrittää siistiä tuota, ennen kuin alan kirjoa siihen kuvioita. Ensi kerralla ostan Fritidsgarnia, siitä on parempia kokemuksia.

Mutta mitä tehdä vähän vajaasta 100 gramman kerästä Novita Havaij -lankaa? Ideoita?

3 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

ihania vauvajuttuja, niin söpöjä! :) ps. täysin samaa mieltä päättelystä...se on ihan älyttömän tylsää puuhaa...

Viffala kirjoitti...

Kyllä oli ihana nähdä vauvan peittoja, niitä olin jo odottanut. Värityskin oli ihan minun makuun.Sukat olivat kuin kakamellit. Neuvo päättelyyn, päättele aina sitä mukaan kun lopetatniin se ei tunnu niin työläältä.

Linnéa kirjoitti...

Tai jos toisin nörttimammalle vähän päätelltävää :P

Related Posts with Thumbnails