lauantai 10. joulukuuta 2011

Jouluisia kransseja ystäville ja sukulaisille.

Tässä teille hieman joulutunnelmaa. Eräänä päivänä uimahallissa eräs rouva kysyi haluanko tuijanoksia, kun heidän pihaltaan on kaadettu tuijia . Seuraavana päivänä taas kaksi rouvaa ottivat uimahallissa kädestä kiinni ja kyselivät haluanko kuusenoksia kun he ovat kaataneet kuusen pihalta. Kiitin kauniisti, kun olivat muistaneet minua, vaikka en ollut suunnitellut tänävuonna kranssien tekoa. Lähdin sateisena päivänä hakemaan tuijan oksia, niitä kertyi kaksi isoa muovisäkillistä. Kuusen oksia hain vaan yhden säkillisen, koska mieheni oli kaatanut kolme pientä kuusta meidän pihalta enkä siten tarvinnut enempää.
Huovutin erinvärisiä palloja, keräsin pihalta käpyjä ja löysin kaapista korillisen koristeita. Osan kävyistä sumutin hopeavärillä. Koristusten kiinnittämiseen käytin liimapyssyä.Tuijasta oli mukava taiteilla krasseja koska se ei varissut eikä pistellyt käsijä. Pohjaksi kieputin tuijanoksia jotka oli jäänyt jäljelle kun leikkasin pieniä nippuja niistä. Sitten vaan niput kiinni rautalangalla  kehikkoon, ensin ulkoreunaan sitten sisäreunaan ja keskelle.

Tuli myös tehtyä havupallo ja tuijapallo josta ei ole valitettavasti kuvaa. Tämän jälkeen seuraa kuvakavalkaadi krasseista.
Toivotan kaikille oikein rauhaisaa ja hyvää joulua.


1 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Upeita kransseja. Olet todella ahkeroinut, kun niitä on noin suuri määräkin. Tuijasta tehty kranssi näyttääkin pehmeältä eikä piikkiseltä.

Related Posts with Thumbnails