lauantai 14. toukokuuta 2011

Puuhelmiä kaulaan ja miksi ei vyötäröllekin

Näin kesän korvalla käsitöitä ei synny niin nopeasti kuin talvella. Pihatyöt kutsuu ja pihalla on paljon tekemistä, vaikka en voikaa viipyä siellä pitkään.
Nuorin tyttäristäni katsoi minun tekemiäni helmiä ja toivoi itsellensä lyhyttä helminauhaa jota voisi pitää töissä. Mittasimme valkoisella helminauhalla oikean pituuden ja minä ryhdyin töihin. Helmiä piti olla 24 kappaletta, kun helmet olivat valmiit huomasin, että se oli lyhyempi kuin valkonen helminauha, ei auttanut kuin tehdä toiset helmet. Tyttäreni innostuikin ja sanoi, että voi välillä pitää yhtä helmeä ja välillä kahta.
En muistanut, että olin luvannut toisellekin tyttärelleni helmet, mutta niiden piti olla oikein pitkät. Neuloin sukkan niin pitkäksi, että kun se roikkui kaulassani sen päät osuivat polviini saakka kaksinkertaisina. Valmis helminauha ylettyi vyötärelle saakka.


Lanka josta sukka on neulottu on kiiltävää merseroitua puuvillalankaa jonka olen joskus ostanut kirpputorilta, se on oikein miellytävää iholla ja pehmeän tuntuinen. Helmet ovat aitoja puuhelmiä.


Tässä vielä valkoiset helmet joissa on violetit helmet sisällä ja mustat joissa on ruskeat helmet.

3 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Ihania helmiä taas!

Jokke kirjoitti...

Ompa jännä tekniikka.

Linnéa kirjoitti...

Aivan ihania nuo helmet, omat kaulassa tänään :)

Related Posts with Thumbnails