perjantai 4. maaliskuuta 2011

Hahtuvataulu

Tämä taulu syntyi ihan vaan kokeilun tuloksena. Olin jouluksi tehnyt tyttäreilleni isot tekstiilitaulut ja niiden kehyksistä oli jäänyt jäljelle rimapätkät. Tauli on kooltaan noin 40cm leveä ja 30 cm korkea.

Kukat ovat sekä märkä-ja kuivahuovutettu. Ensimmäisenä neulahuovutin kukan varret ja sen jälkeen isommat kukat, sitten laitoin hahtuvat ja märkähuovutin koko työn. Taisin ripotella vielä hiukan hilettä kukkiin. Taulu on kehystetty samanvärisellä nauhalla kuin kukat ovat. Kangas on aika harvaa ja se kuultaa läpi, sen takia se sai paikan kodinhuoneen ikkunalta, mihinkään muualle en sitä kelpuuttanut.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taulu on minusta tosi hieno! en ole koskaan huovuttanut mitään kankaalle, joten kiinnostaisi minkälainen kangas olisi tauluksi hyvä? olen vain huovuttanut neulomiani töitä. Olisko jossain tarkempia ohjeita tämänlaiseen työhön?

Viffala kirjoitti...

Hei anonyymi. En minäkään ole mistään ohjetta ottanut, olen vaan kokeillut. Neulahuovutuksessa on hyvä olla sellainen kangas joka ei ole kovin tiheä että villa tarttuu siihen. Märkähuovutuksessa sopii oikein hyvin ohkaset kankaat jotka ovat huokoiset. Ehdotakin sinulle kokeilemaan erilaisia kankaita. Kyseisessä taulussa neulahuovutin ensin kukat kankaalle ja sen jälkeen laitoin laimenettua mäntysuopaa ja hieroin kukkia niin kauan kunnes tarttuivat hyvin kankaalle. Huovuttaa voi niin monella eri tavalla. Netistä löytyy varmaakin monenlaisia huovutusohjeita.

Related Posts with Thumbnails