lauantai 28. elokuuta 2010

Visiitti LankaDeliin

Oikeastaan olin matkalla Hobby Pointiin, mutta katutöiden takia jouduin hyppäämään auton kyydistä vähän aikaisemmin. Ihme ja kumma... huomasin seisovani ennestään aivan tuntemattoman lankakaupan edessä. Ja vielä uskomattoman houkuttelevan lankakaupan edessä. Ja mikä yllättävintä... se osoittautui NOVITAN uudeksi myymäläksi!


Aikamoinen muutos, kun vertaa vanhaan, Lauttasaaren myymälään. Valoisaa ja tilavaa, langat kauniisti esillä ja neulepäällysteisiin nojatuoleihin saa istua, ne eivät ole pelkkiä koristeita. Pitäisikö vääntää samanlainen olohuoneen piristykseksi? Varsinkin tuo kuvassa oleva riemunkirjava yksilö saa minut hymyilemään.


Vähän liiankin houkuttelevia näkymiä... Vastustin kovasti, ja mukaan lähti vain kaksi kerää oranssia, alehintaista Huopasta.


Nam! Tietenkin LankaDelistä pitää löytyä neulottuja ja virkattuja herkkuja. Myynnissä oli myös kirjoja.


Ikkunassa roikkui julmetun isoilla puikoilla neulottu työ. Haluaisin tietää miten tuo on neulottu... Mies ehti jo kehittelemään vaikka minkälaisia teorioita useamman hengen yhteisneulomisesta, missä yhteisvoimin nostellaan puikkoja, hien valuessa ja lihasten huutaessa hoosiannaa.


Uusi myymälä on siis todella houkuttelevan näköinen, viihtymään kutsuva. Syksyllä ja talvella sinne on tulossa jonkilaista kerhotoimintaa, huivin neulomista, jämälankailua ja amigurumien virkkaamista (sekä se iänikuinen pipoja virkkaava poika, joka tuntuu olevan Novitan erikoissuojatti). Kerran kuussa Martat vetävät jonkinlaisen neuleillan, jossa opetellaan kantapään neulomista ja muuta aloittelijoille sopivaa.

Hyvä että Novitakin lähtee harrastamaan enemmän tällaista sosiaalisempaa neulomista, mutta mikään noista ei nyt oikein saanut minua kiljumaan innosta, kun kaikki tuntuu olevan niin aloittelijoille suunnattua. Kaipaisin jotain vähän haastavampaa kerhoilua, mutta ehkäpä sellaistakin tulee joskus tarjolle. Ehkäpä voisi silti käydä katsastamassa jonkun kerhoillan, ties miten mukavaa se olisi.

Miinusta uudelle myymälälle siitä, että pussilankoja ei ollut ollenkaan, ja vanhojen kausien poistovärejä ja alelankoja oli todella vähän: vaaleanpunaista Isoveikkaa, paria väriä Huopasta, kolmea väriä Seiskaveikkaa. Lauttasaaren myymälän suuri houkutin on aina ollut pussilankojen ja alelankojen valikoima, myymälän hinnat kun olivat yleensä hieman korkeampia kuin vaikkapa Anttilan tai Citymarketin, huolimatta siitä että myymälää mainostettiin tehtaanmyymälänä. Uudessa myymälässä ei myöskään ollut lainkaan Novitan muita tekstiilejä, mutta niitä en kyllä kaivannutkaan. Yleisesti ottaen myymälästä jäi positiivinen kuva.

Lankashoppailua välttelevä saattaa joutua kiusaukseen yllättävissäkin paikoissa. Tänään tuli nimittäin todettua, että Suomenojan Kodin ykköseen on tullut lankaosasto. Tarjolla oli Novitaa, tosin yllättävän korkeaan hintaan (Puro 3,50? Oikeasti?). Harvinaisemmista langoista tarjolla oli Floricaa, jota ennen olen nähnyt vain Anttilassa. Noh, saman firman kauppojahan nuo ovat.

 Hiplasin muutamaa kerää Isoveikkaa, josta löytyi monen vuoden tauon jälkeen kaksi syötävän  hyvän näköistä väriä, Luumu ja Petroli. Harmi että lanka on niin paksua, että siitä ei oikein voi neuloa minulle mitään, ja hiplaaminen paljasti, että sekin on nykyään paljon karheampaa kuin kaapissa majailevat vuosikerta-Isoveikat. Ihania värejä kuitenkin. Saatan jossain vaiheessa sortua ostamaan vaikkapa laukkulangat, mutta nyt yritetään ensin kuluttaa stashia pienemmäksi.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siellä oli pussilankoja kun sinne eksyttiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä tuonne lankadeliin tulee niitä poistolankoja enemmän sitten kun Lauttasaaren poistomyymälä lopetetaan syyskuussa?

Viffala kirjoitti...

Tuo kakku on todella herkullisen näköinen, siitä voisi leikata vaikka palasen.
Pitäisi laittaa mietintämyssy päähän ja miettiä mitäköhän sitä alkaisi neulomaan, se voisi olla jotakin hyödyllistä vaikka pukinkonttiin.
Kyllä tuolla kaupassa kaikki langat ovat siistitti laitettu. Aivan ihanat ovat myös nuo nojatuolinpäälliset.

Linnéa kirjoitti...

Anonyymi1, viime viikolla ei ollut yhtään :( Harmi.

Anonyymi2, toivotaan... hyvä perussukkalankojen lähde :)

Viffala, kakku voisi maistua hieman... ööö... lankamaiselle... :D

i.f. kirjoitti...

Oi kun osaisi taikoa moisia,
mutta kun on peukalo näin /
*näyttää*

Satu H kirjoitti...

oo, onpa kivan näkönen tuo uus novitan puoti! täytyypä käyä joku kerta, harmi ko ei viime hkin reissulla ehtiny.. nuo tuunatut tuolithan oli muuten treen messuilla viime syksynä, niistä sai äänestää parasta. :)

Related Posts with Thumbnails