sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Vanhasta uutta, kierrätys kunniaan ja niinpoispäin

Minulta löytyi kaapista kaksi tällaista neuletakkia. Neuletakki on ollut vuosia käytössä ja mieluinen vaikka väri ei aina olekaan ollut muodissa.


Lapsena minulla oli paljon oransseja vaatteita, ja siksi moniin vuosiin sitä väriä ei löytynyt minun vaatteistani. Tytär sanoi minulle kerran, että olen myrkyttänyt hänet vaaleanpunaisella värillä, samoin oma äitini myrkytti minut oranssilla värillä.


Ostin C- Marketista hihattoman pitkä leningin ja etsin siihen sopivaa mustaa boleroa mutta kaupoista löytyi vaan joko liian kalliita tai muuten vaan erikoisenmallisia. Sitten minulle tuli mieleen, että omistan kaksi samanlaista neuletakkia ja toisesta voisinkin muotoilla boleron ostamaani leninkiin.Neuletakin nappiosassa on kauniita helmiä ja mietin kuinka saisin ne säilytettyä. Otin nappikaitaleesta kiinni ja käänsin ne sivusaumoihin kiinni. Ompelin koneella sauman, joka sijoittuu juuri nappikaitaleen vireen muodostaen muotolaskoksen, ylimääräisen kankaan leikkasin pois. Takakappaleeseen ompelin kapean kaitaleen jolla kokosin ylimääräisen väljyyden.
Lyhensin vielä hihoja ja tein niihin käänteet. Tarkoitus oli, että pitäisi vaan kahta nappia kiinni mutta kaikissa kuvissa näköjään napitin kaikki kolme, ehkä olisin "sirommannäköinen" jos jättäisin napit auki. Olen koko ikäni ollut kierrätyksen kannalla. Muista esimerkiksi kun nuorena tyttönä piti saada uusi bleiseri, löysin vähänkäytetyn villakangasleninin ja siitä muotoilin beiserin itselleni. Silloin kuusikymmenluvulla ei puhuttu mitään kierrättämisestä vaikka kaikki käytettiin tarkasti.

Kuvat ovat kuvattu juhannusaatton. Illan pimetessä ja hyttysten kiusatessa vaihdon pääleni pitkäthousut ja neuletakin. Näin iloisena tanssahtelin terassilla ja odottelin toisia pelaamaan petanqueta.

4 kommenttia:

Nyyti kirjoitti...

Kivannäköinen bolero! On aina niin mukavaa nähdä lopputuloksia, kun ihmiset tekevät vanhasta uutta!

Marita kirjoitti...

Keksiliäästi olet tehnyt boleron ja hieno tuli siitä. Meilläkin kierrätetään ahkerasti kaikenlaista, mutta sitten välillä tulee sortuminen ja UFFin laatikon kansi soi :)

Rva Kepponen kirjoitti...

Käykääs rouvat katsomassa, että mitäs blogissani on teille :)

Satu H kirjoitti...

ihanan iloisia kuvia. :)

Related Posts with Thumbnails