keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Vuoden viimeiset

Raketit paukuvat jo, ja kohta lähdetään ulos katsomaan ilotulitusta, mutta ennen sitä vielä pikainen katsaus vuoden viimeisiin valmistuneisiin neuletöihin. Ensin miehelle neulotut mustat sukat. Näiden piti oikeastaan valmistua jo joulupukin konttiin, mutta tontuille tuli liian kiire. Onneksi mies ei pannut pahakseen, vaan totesi: "Niistä voi sitten tulla uudenvuoden sukat". Ja niin niistä tulikin.

Mies määritteli tarkasti millaiset sukat halusi. Piti olla täysmustaa ja tarpeeksi pitkät varret, eikä saanut olla mitään kuviota tai härpäkettä, ei pienenpientä palmikkoakaan. Sileää, mustaa, yksinkertaista. Varressa piti sentään olla joustinneuletta. Olihan tuo välillä aika tylsää neulottavaa, mutta pääasia että mies tykkää.

Muistiin: Miehen mustat perussukat
Lanka: 7 veljestä, musta
Koko: 42, kapea
Puikot: 3,5 mm, varren yläosassa 3 mm
Silmukoita: 48
Varren pituus: 70 krs

Hyvin tuntuvat istuvan miehen jalkaan. Tuolla se istuskelee uusissa sukissaan, tyytyväisen näköisenä. Pelkäsin että Seiskaveikka olisi liian karheaa miehen herkälle iholle, mutta ei kuulemma kutita ollenkaan.

Minä odottelin melkein yhdeksän vuotta että mies haluaisi jotain neulottua... ja nyt mies tilasi jo seuraavat sukat. Niissä saa kuulemma olla jotain pientä kuviotakin. Applen omenalogo oli mahdollinen toivekuvio.

Samaan aikaan sukkien kanssa päättelyyn pääsi pääkallopipo, jonka vastaanottaja on vielä epäselvä. Saatan kysellä haluaisiko eräs sukulaispoika sen, ja jos ei ole mieleinen, niin jollekulle kaverin lapselle. Noita pikkuisia kun tuntuu ilmestyvän kaveripiirissä kuin sieniä sateella. Pipo oli nopea ja kiva neulottava. Siitä tuli kylläkin aika ohut, Nallea kun se on. Voisi olla kiva jostain paksummastakin langasta.

1 kommenttia:

Viffala kirjoitti...

Ah, kyllä sitten on makee pipo ja ei sukissakaan ole mitään vikaa. Varsinkin kun mies siinä niin tanssahtelee, huomaa että on kesällä harjoitelttu valsinaskeleita.

Related Posts with Thumbnails