perjantai 14. joulukuuta 2007

Tosimies virkkaa

Kävin pari päivää sitten katsomassa Kultaisen kompassin, joka oli ihan ok. Ei yhtä hyvä kuin kirja, mutta koskapas elokuva yltäisi kirjan tasolle? Minulta meni ehkä vähän liikaa huomiota siihen, kun tiirailin henkilöiden neulottuja ja virkattuja vaatteita. Lyra-tyttösellä oli ainakin kolme erilaista neulottua pipoa ja hattua, ja jännä, tosi isoilla puikoilla neulottu pitkä villatakki. Kauniita, mutta vähän turhan lapsellisia omaan käyttöön. Voiton vei kuitenkin eräs merimies, sellainen ihan merirosvon näköinen kova jätkä... kun hänellä näytti olevan päällään VERKKOPONCHO! Merimies vilahti sen verran nopeasti ohitse, että en kamalan tarkasti ehtinyt nähdä, mutta kyseiseltä vaatekappaleelta se kovasti näytti. Enpä odottanut näkeväni sellaista oikein machomiehen päällä :P


Ja koska täällä edelleen värkätään joululahjoja, joita ei voi täällä näyttää, niin ajattelin esitellä käsityöpussini. Pussilla on ikää jo yli 20 vuotta, mutta edelleen se on ahkerassa käytössä. Muistelen että ommeltiin tuollaiset kolmannella luokalla. Pussi on kaksinkertainen, sisältä keltainen ja ulkoa luonnonvalkoinen. Päälle taiteilimme lyijykynällä nimikirjaimet, ja ne sitten maalattiin pensselillä ja kangasvärillä. Hyvin on muuten palvellut, ja ihmeen hyvää on 9-vuotiaan ompelujälki, varsinkin kun ottaa huomioon, että nykyään en oikein saa suoraa ommelta aikaiseksi.


Käsityöpussi on käytössä tälläkin hetkellä. Juuri nyt siellä asustaa tällainen työ, jota en tämän tarkemmin esittele, vaikka vastaanottaja luultavasti ei tätä blogia luekaan. Tunsin muuten itseni aika harmaanksi, kun istuin kahvilassa neulomassa tuota harmaata työtä, pukeutuneena harmaisiin housuihin ja harmaaseen villatakkiin, ja kun ulkona oli vielä ihan harmaata, niin... Seuraavaksi pitää kaivaa kaapista jotain vähän värikkäämpää lankaa.

1 kommenttia:

Satu H kirjoitti...

hii, kiva kun eisttelit kässäpussisi, laition aiheesta joskus kauan sitten liikkeelle kuvahaasteenkin, tosin siihen ei kauheen monet osallistunut. ei muka ollut koulussatehtyä kässäpussia! what?

Related Posts with Thumbnails