sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Saippuakursseilla

Yhtenä kesäisenä päivänä teimme tyttäreni kanssa saippuoita, tai oikeastaan olin oppipoikana. Teimme yhdellä ja samalla ohjeella erivärisiä ja tuoksuisia saippuoita.

Ensin sulatimme rasvat ja sekoitimme niihin öljyt.
Tässä sekoitetaan lipeä veden joukkoon. kun käsitellään lipeää pitää muistaa suojautua hyvin, esim kunnon kumihanskat, pitkähihainen paita ja suojalasit.


Rasvat, lipeävesi, värit ja tuoksuöljyt sekoitetaan sauvasekoitimella keskenään kiisseliksi.

Saippuat kaadetaan muotteihin ja annetaan jähmettyä vuorokausi.

Näissä saippuoissa on käytetty vireätä sekä punaista savea ja saippuaväriä.

Sydänsaippuan teko.

Pieni määrä saippuamassaa värjäsimme punaisella värillä.


Punainen saippuamassa lisättiin pieninä tippoina saippuaan ja tikulla vedettiin sydämmen muotoiseksi.

Saippuat pitävät kypsyä ainakin kuukauden että lipeä neutralisoituu.

Tässä valmiit saippuat kuukauden kuluttua.

Muottina käytin keksipaketteja.

4 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Uu, näyttääpä kivoilta! :) Onko vaikeeta tehä/hankkii tarvikkeet? Ja voisko tulla semmonen postas, missä ois kunnon ohjeet? :) Meinaan et tossa ois varmaan kiva joululahjaidea ;D

pienileipuritytto.blogspot.com

Kirppu kirjoitti...

Vastaan nyt Viffalan puolesta :) Netistä löytyy hyviä ohjeita ja niitä on helppoa tehdä myös itse. http://karppausjaperhe.blogspot.fi/2009/10/saippuan-teko-kasintehty-saippua.html Tästä blogista löytyy todella helpot selko-ohjeet ja valmiita ohjeita. Tavarat löytyvät esim. Biltemasta, halvan lipeän saa myös sieltä. Perus öljyt ja rasvat löytyvät ihan ruokakaupasta. Niin, ja löytyyhän ohjeita myös minun blogistani ;)

Katja V kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tämä teidän blogi! Perustin juuri itsellenikin "käsityöblogin", olisi mukavaa jos vilkaisisitte jos vaikka tykkäisitte siitä yhtä paljon kun mä tästä teidän! :-) http://silmukoitua.blogspot.fi/

~Ja mukavaa viikonjatkoa♥

Related Posts with Thumbnails