lauantai 19. maaliskuuta 2011

Huovutettuja helminauhoja (ohje)

Kerran ollessani uimahallilla näin erään rouvan kaulassa huovutetun helminauhan. Helmet näyttivät pieniltä karamelleiltä ja hän kertoikin erään lapsen aikovan syödä ne. Päätin itse kokeilla miten minulta onnistuu helmien teko.

Karkkihelmien valmistus sujuu näin:

Ensin laitoin villoja kerroksittain, aina kuidut eri suuntiin, bambutabletin päälle.


Sen jälkeen kastelin villan lämpimällä vedellä ja pyöritin siitä pötkylän. Pötkylää saa pyörittää hyvän tovin, että se huopuu. Tässä vaiheessa voi vielä lisätä villaa.


 Tältä se sitten näyttää. Villa on vielä pehmeää ja kuidut irtoavat työstä.


Käytän huovutukseen mäntysaippuaa. Laitoin kulhoon lämmintä vettä ja veden joukkoon mäntysaippuaa ja kastelin työn sillä. Rullasin pötkylän bambutabletin sisään ja rullasin voimakkaasti. Välillä tarkistin oliko pötkylä jo huopunut.

Työ on valmis kun pötkylästä ei enään irtoa kuituja. Tämän jälkeen huuhtelin työn. Alla kuva valmiista pötkylästä.


Kuivatin pötkylät ja leikkasin ne saksilla paloiksi.


Tässä erilaisia paloja. Musta villa ei oikein huopunut kunnolla ja vaikka yritin neulahuovuttaa jälkikäteeen niistä ei oikein tullut hyvän näköisiä.


Tässä teille sitten erinäköisiä helminauhoja: toisiin helmiin käytin kaksinkertaista merseroitua lankaa ja toisiin siimaa.Löysin varastosta puuhelmiä jotka yhdistin huopahelmiin. Olin syntymäpäivillä sunnuntaina ja laitoin mustareunasen helmet päälle. Ne olivat ihan mukavan näköiset tumman puseron kanssa.


Kuvan värit ovat vähän väärät. Vasemmassa helminauhassa on tummanvioletit helmet ja huovutetussa helmessä on vaalanpunaista, tummapunaista ja mustaa. Oikeanpuoleisessa helminauhassa on suunnillen oikea väri.

1 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Nam! Hieno tuli :)

Related Posts with Thumbnails