keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Karpaussaaristolaisleipä

Nuorin tyttäreni tuli leipomaan  kansani leipää ja päätin laittaa kuvia tänne blogiin. Ohje on otettu Hiidenuhman keittiö blogista. Pitää sanoa, että on kyllä niin hyvä leipä, että kannattaa kokeilla. Vaikka minä en karppaakaan leipä maistuu herkulliseta ja on todella hyvä vaihtoehto jollekin makealla herkulle.



Piimä lämmitetään ja lisätään suola ja hiiva. Sitten vaan aineet ohjeen mukaan järjestyksessä kattilaan ja sekoitetaan aina välillä.




Leipien annetaan nousta 1,5 tunttia ja paistetaan uunissa ensin tunnin ja sen jälkeen peitetään foliolla ja annetaan olla uunissa vielä puoli tuntia. Kuvaa valmiista leivistä ei löydy, en tiedä oliko syynä liian hyvä leipä ja sen myötä hävisivät parempiin suihin vai mikä. Täytyy muistaa ottaa kuva valmiista leivistä kun seuraavan kerran leivon.

0 kommenttia:

Related Posts with Thumbnails