sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Taivuta taitein

Kolmekymmentäviisi vuotta sitten kun menin naimisiin, ostimme laatikollisen aterimia joita käytimme alkuvuosina. Hakmannin aterimet syrjäyttivät ne, sillä BP:llä tankatessa niitä sai kylkiäisenä. Tämä tapahtui joskus 70- luvun loppupuolella. Näin vanhat aterimet joutuivat muovipussiin kaapin perälle useammaksi vuosikymmeneksi. Selaillessani eri blogeja huomasin kuinka lusikoista oli tehty koruja. Muistin, että meillä oli kaapissa ylimääräisiä aterimia ja kaivoin ne esille. Ne olivat paksua terästä ja mietin kuinka saisin niistä väännettyä koruja. Olen aina tiennyt olevani voimakas, mutta näin voimakkaaksi en ole itseäni tiennyt. Taivutin varren keittiötikkaita vasten kaksinkerroin ja loput pihdeillä niin että toiselle puolelle tuli lenkki josta voi pujottaa ketjun. Sitten vaan rautasahalla varsi poikki.


Osaan liimasin kiviä ja yhteen porasin reiän ja laitoin siihen roikkumaan lasihelmen. Minusta varrenkuvio on jo itsessään kivan näköinen eikä välttämättä tarvitsisi mitää koristetta.Lusikkaosaan liimasin punaisia ja läpinäkyviä kiviä. Ensin ajattelin, että lusikkaosa on liian suuri  ja painava kaulakoruksi. Liimasin lukko-osan lusikan taakse ja laitoin ketjun, eli minunta sitä voi käyttää niin rintakoruna kuin kaulakoruna.
Haarukkaosasta kehittelen vielä jonkin korun, prototyypejä on jo useita, mutta en ole vielä itse hyväksynyt niittä.

3 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Noi varsista tehdyt riipukset ovat ihan älyttömän hienoja! Mä tykkään, että sitä ei välttämättä tarvitse edes koristella.

Haarukasta saisi kyllä kivan rintakorun. Piikkejä pitäisi varmaan tylsistyttää. Tai sitten jotkut pienet helmet päähän koristeeksi ja turvallisuudeksi.

Kyllä sä olet kekseliäs!

Hanna kirjoitti...

Ruokailuvälineistä tehdyt korut ovat ihania! Olen nähnyt ihanat korvakorut, teelusikasta, toisessa korvassa riippui koristeellinen lusikan kädensija ja toisessa korvassa pesä.

Rannekoruksi taivutettu haarukka, jonka piikit on vielä villisti kiemuralla on myös lämmittänyt mieltäni, kun sellaisen näin.

Viffala kirjoitti...

Rva Kepponen. Puhut asiaa. Vanhin tyttäristäni tilasi minulta sellaisen korun johon ei ollut liimattu mitään ja nauhaksi vielä nahkanyörin.

Kiitos Hanna kivasta vihjeestä. Minun pitää kokeilla saisinko tehtyä haarukasta rannerenkaan.

Related Posts with Thumbnails