sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kesäisiä kuvia pihalta

 Yläpihan altaaseen laitoimme tänä vuonna ankan roiskuttamaan vettä, kun suihku oli talven aikana mennyt rikki. Tuo ankka on ihan kiva altaassa, koska se ei ruiskuta vettä niin paljon altaan ulkopuolelle vaikka tuulisi. Poistin alkukeväästä paljon kasveja altaan ympäriltä, mutta niin vaan kasvit ovat kasvaneet, ettei allasta voi nähdä ennenkuin menee ihan lähelle.


Tämän Unkarin syreenin alun sain monta vuotta sitten isäni mökiltä, se oli pieni suora oksa. Yhtenä vuona siihen tuli elukoita ja mieheni ruiskutti  myrkkyä ja koko kasvi meinasi kuolla, mutta niin vaan kävi, että syreeni piristyi ja kasvoi komeaksi pensaaksi.
Tässä kuvassa on pensaita jotka ympäröivät yläpihan allasta. Alkujaan minulla oli siinä kukki, mutta kyllästyin rikkaruohojen kitkemiseen ja istutin pensaita tilalle.


 Tämä kuva on alapihan kukkapenkista jossa kasvaa esim. sammalleimuja ja kääpiöneilikkaa.Alapihan altaan kasvit heräävät vasta kasvamaan, tällä hetkellä kuunliljat ja ikikukat ovat vallalleet suurimman osan altaan reunioista. Viime vuonna puolitin kuunliljat, mutta huomasin, että niistä olisi pitänyt jättää jäljelle vaan pienet alut, sillä nyt kuunliljat ovat vallaanneet koko altaan reunat ja peittäneet alleen kaikki muut kukat.
Minusta on mukavaa kun istuu terasilla ja kuulee veden lorinaa.

0 kommenttia:

Related Posts with Thumbnails