lauantai 29. tammikuuta 2011

Televisiossakin neulotaan

Joko kaikki ovat huomanneet, että tv:stä tulee nykyään neuleaiheista ohjelmaa? Liv-kanava on näyttänyt jo neljä jaksoa Neulontakerhoa, eli amerikkalaista Knitty Grittyä. Ohjelman sivuilla kuvataan ohjelmaa seuraavin sanoin:
Unohda mummomaiset virkkausoppaat! Tässä ohjelmassa ei askarrella pannulappuja tai iänikuisia villasukkia - nyt neulotaan asusteita ja asuja 2000-luvun tarpeisiin iPod-taskuista trendikkäisiin toppeihin.
Siksi olinkin hieman hämilläni, kun ohjelman ensimmäinen jakso alkoi, ja studion sohvalla istui rivissä kolme neulovaa mummelia. Jakson idea oli sinänsä aika suloinen: saman suvun naiset neuloivat yhdessä vauvanpeittoa, johon jokainen teki osan paloista. Suloista, mutta ei oikein vastannut ohjelman kuvausta.

Toisessa jaksossa oli kaivettu esiin maailman rumimmat efektilangat, joita kovasti hehkutettiin kauniiksi. Ehkäpä tässä sitten näkyi amerikkalaisten ja suomalaisten kauneuskäsityksen ero. Tai sitten vikana on se, että nämä ohjelmat ovat peräisin muutaman vuoden takaa. Tässä jaksossa neulottiin kulmasta aloitettavia tilkkuja, aloittelijatason juttuja. Kolmannessa jaksossa siirryttiin yllättäen haastavampiin asioihin, ja opeteltiin neuleen leikkaamista ja käsiteltiin vähän kirjoneuleittakin. Neuleen leikkaaminen on tekniikka jota olen katsellut sillä silmällä jo jonkin aikaa, mutta vielä en ole uskaltautunut yrittämään sitä. Siksi oli kiinnostavaa nähdä miten homma käytännössä sujuu.

Neulontakerho on jotenkin erittäin amerikkalainen ohjelma, vähän liikaakin minun makuuni. Silti taidan jatkaa sen katsomista, kun kerran suomalaista vastinetta ei ole tarjolla. Tuollaiset neuleen leikkaamista ja muuta vähän haastavampaa käsittelevät jaksot ovat kiinnostavia, vaikka ne olisikin kuorrutettu ylimakealla hattaralla. Vaan koska saataisiin ohjelmalle suomalainen vastine?

2 kommenttia:

mimmi kirjoitti...

Harmi kun meil ei toi liv-kanava näy täällä etäänperällä, kuulostaa ihan hauskalta ohjelmalta...

Linnéa kirjoitti...

mimmi, uusin jakso näkyy aina netissä, tuosta ylempää pääsee katsomaan :)

Related Posts with Thumbnails