perjantai 31. heinäkuuta 2009

Samuela Ja Orvokki

Tässä kaksi kaunista neitoa lähdössä Helsinkiin.
Saanen ensin esitellä heidät. Ruskea silmäisen neidon nimi on Samuela, hän on ainakin 34 vuotta vanha, Linnean Mummu voitti hänet arpajaisissa kaksi vuotta ennen Linnean syntymää ja Linnea sai hänet vuoden vanhana. Samuela oli Linnealle rakas nukke, niin kuin kaikki muutkin lukemattomat kuket joita Linnealla oli, rakkaita nukkeja oli esimerkiksi Eva-Samuela, Milla, Teija, Sini, Jännä ja Thomas.


Seuraavaksi on vuorossa Orvokin esittely. Oikeastaan nimi Orvokki tuli hänelle vasta kun aloin ommellella hänelle vaatteita, Elis eikä kukaan muukaan muistanut hänen ristimänimeään.
Orvokilla on siniset silmät ja vuosien saatossa ripset ovat kadonneet silmistä. Orvokki on 29 vuotta vanha ja Elis sai hänet syntymäpäivälahjaksi.

Heillä on ollut paljon hienoja vaatteita joita mummu, famu ja äiti ompelivat. Niitä varmaankin vielä löytyisi kellarin kätköistä.

Vuosien saatossa Samuela on menettänyt jalkansa ja Orvokki kätensä, siksi nyt on tilattava aika nukkelääkärille, valitettavasti lääkäri on heinäkuun lomalla.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun tyttöset ovat lähdössä Helsinkiin, nuorina he tekivät ensimmäise matkansa ja silloinkin oli mentävä lääkäriin.
Kaikeksi onneksi minä olin käynnyt siellä lapsena ja tiesi, että sellainen paikka on olemassa.

Eliksen rakkaita nukkeja olivat Orvokin lisäksi Punu ja Koiru ja tietenkin pupukäsinukke jota Elis hoiteli monta vuotta ja kuljetti sitä häkissä päiväkotiin, sillä eihän sitä olisi voinnut jättää yksin kotiin. Onnesi Elis sai oman oikean pupun kun muutimme omakotitaloon.
Samuelan ja Orvokin mekot on tehty Eliksen tunikan helmarimpsusta, siitä jäi vielä pieni pala jäljelle josta ompelin laukun, sisälle ompelin valkoisen vuorin ja läppään tarrakiinnityksen.
Hatut ja takit on virkatut Kotiväkilangasta ja napit löytyivät kaapin kätköistä.

0 kommenttia:

Related Posts with Thumbnails