sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Lasten päähineitä

Tämä liina sopii niin lapselle kuin aikuiselle hellepäivänä, ettei aurinko liikaa porottaisi päänpäälle. Tämä on kylläkin vielä prototyyppi, aion vielä kehitellä sitä.Kotiväkilangasta syntyi lakki joka toivottavasti sopii myös lapsen päähän. Kyselin tässä pienen seitsemänkuisen neidin päänympärystä ja hämmähdykseni se oli 46 cm, olisin luullut sitä pienemmäksi. Aloitin hatun virkkaamisen päälaelta kiintein silmukoin ja ennen kuvion virkaamista muutaman rivin pylväitä. Kuviossa on aina kaksi pylvästä yhdessä väliin ketjusilmukka ja sitten taas kaksi pylvästä yhteen. Pylväskertoja on 18.Minulle oli jäännyt pieni vyyhti valkoista lankaa ja siitä taiteilin kukat koristamaan hattuja, samalla kukka toimii nappina kun hatun reunus kääntyy ylös.
Kukista tein vähän erinnäköisiä, siksi, että jos hatut joutuvat samaan perheeseen tyttöt tietävät mikä on oma tattu.

Mannekiini-neiti joka poseeraa kuvissa paljastaa henkilösyytensä seuraavassa jaksossa. Sen voin jo paljastaa, että hän on lähdossä matkalle ja on kartuttamassa vaatevarastoansa.

Tässä kuvasa näet kolme eri mallista hattua. Nämä kaksi hattua jotka ovat rappusilla olivat ensimmäiset kokeiluni. Yritin muistella minkälaisia hattuja tein Linnealle ja Elikselle kun he olivat pieniä. Niissä on virkattu kuvioita ketjusilmukoin ja kiintein silmukoin.

0 kommenttia:

Related Posts with Thumbnails