lauantai 6. lokakuuta 2007

Olen pieni siili, silmät niin kuin hiili...

Uudenuutukaiset siililapaset ovat herättäneet ihastusta vähän kaiken ikäisissä tytöissä, aina työkaverin yhdeksänkuukautisesta pikkuisesta kahdeksankymppiseen mummeliin. Siilien versio Once More With Feeling -musikaalista sai myös suurta suosiota osakseen.

Tango Fania + Seiskaveikkaa + kuusi helmeä = <3

12 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Söpöt siilit!

Ninni kirjoitti...

Ui kun söpöt siilit!:)

Sarapee kirjoitti...

Vautsi :)

Satu H kirjoitti...

ihunat! :) ootko nähny kasils'in blogin siilin jo? :)

Marika kirjoitti...

Onpa söpöt ! En yhtään ihmettele että kommenttia on tullut.

Anonyymi kirjoitti...

Oooooi, olisko näihin mitenkään saatavissa ohjetta?

Linnéa kirjoitti...

Anonyymi: Malli ei ole omani, vaan se löytyy Novitan sivuilta, käyttäjien omista ohjeista. En nyt muista oliko julkinen vai ei. Osoite on ainakin: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=80592

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! (olen tuo sama edellinen "anonyymi") Kiitos paljon tiedosta! Onko ok, jos teen samanväriset lapaset kuin sinä olet tehnyt? Novita-mallin värit ei hivele silmiä yhtään niin paljon :P Olen aika aloittelija neulomisessa, niin luuletko että löydän helposti samat värit kaupasta vain etsimällä?

Linnéa kirjoitti...

Hei taas anonyymi!
Tee ihmeessä ihan minkä väriset tykkäät :) Minä olen tehnyt noiden harmahtavien lisäksi myös valkoiset ja tummanruskeat siilit. Tuo harmaa on ihan 7 veljestä -langan perusvärejä ja Tango Fania löytyi ainakin viime vuonna ihan marketeista. Tämän vuoden tilanteesta en tiedä, mutta kannattaa varmaan käydä katsomassa mitä löytyy :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei kun olen tumpelo :( Nyt koitan aloitella lapasten tekoa, mutta en ymmärrä ohjeen alkupuolta. "Resorin jälkeen neulo sileää noin 15 krs. Puolet silmukoista neulotaan pelkällä 7 veljeksellä ja puolet niin, että Tango Fani kulkee seiskaveikan kyydissä." Miten kummassa nuo langat kulkee yhdessä, ja tuleeko siitä jotenkin automaattisesti se lapasen/siilin pörröinen selkä? Tai siis en ymmärrä, miten tuosta muodostuu sellainen piikikäs selkä, leikelläänkö sitä Tango Fania aina välillä? Kiitos tosi kovasti, jos ehdit auttaa!! :) T: Edelleen sama "Anonyymi"

Linnéa kirjoitti...

Hei taas Anonyymi!
Tango Fanihan on itsessään sellaista pörrölankaa, niin sitä ei tarvitse leikellä mitenkään, neulotaan vaan :) Neulot siis ensin 20 silmukkaa pelkällä 7 veljestän -langalla ja sitten seuraavat 20 sekä 7 veljestä -langalla että Tango Fanilla, siis tuplalangalla. Sitten käännät työn ja neulot nurjalta puolelta ensimmäiset 20 s tuplalangalla ja seuraavat 20 s pelkällä Seiskaaveikalla. Puolet lapasesta tulee silloin karvaiseksi ja puolet silkeäksi. Karvapuoli on selkä ja sileä maha.

Kai huomasit että näitä lapasia ei tehdä sukkapuikoilla pyörönä, vaan sileänä neuleena, joka sitten lopuksi ommellaan sivusaumasta kiinni lapaseksi? :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi, kiitos ihan mielettömän nopeesta vastauksesta! :) Ja todella tarpeellisesta avusta! Nyt pääsen taas eteenpäin :) En ole kovin kokenut neuloja, mutta innokas sellainen, joten apu tuli todella tarpeeseen!

Related Posts with Thumbnails